Cum vede Grindeanu conflictul Dragnea-Chirica. „E democraţie, nu mai suntem în alte vremuri”

144

Premierul Sorin Grindeanu a susţinut, sâmbătă, că în PSD nu există tensiuni şi că luările de poziţie critice se datorează democraţiei din partid, afirmaţia sa fiind făcută în contextul în care mai multe filiale judeţene solicită excluderea lui Mihai Chirica pentru criticile aduse conducerii.

Întrebat, la Realitatea Tv, dacă sunt tensiuni în PSD, Grindeanu a răspuns: „Nu există tensiuni. Fiecare membru responsabil din partid îşi doreşte, ca şi toţi primarii şi preşedinţii de Consilii judeţene, să se îndeplinească ce au promis oamenilor. (…) Pentru asta am fost votaţi. Că mai sunt anumite luări de poziţie, e democraţie. Nu mai suntem în alte vremuri”.

El a arătat că nu există nici posibilitatea ca PSD să se fracţioneze ca urmare a acestor tensiuni şi a criticilor publice adresate conducerii partidului.

Grindeanu a fost întrebat şi de relaţia sa cu liderul PSD, Liviu Dragnea, el apreciind că aceasta a rămas neschimbată.

„Relaţia mea cu domnul preşedinte Liviu Dragnea este absolut la fel cum era în urmă cu o lună jumătate, când nu eram nici măcar propunere pentru premier”, a susţinut Grindeanu.

Mai multe organizaţii judeţene ale PSD au convocat, în ultima săptămână, Comitetele Executive judeţene pentru a adopta rezoluţii de susţinere politică a liderul PSD, Liviu Dragnea, în funcţia de preşedinte al partidului, de sprijin pentru Guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, şi de solicitare a excluderii din partid a preşedintelui interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica, acesta identificându-se la nivel naţional ca un critic al modului în care a fost gestionată conducerea partidului.

Astfel, este de aşteptat ca un Comitet Executiv Naţional al PSD care să discute pe marginea acestor rezoluţii să aibă loc la începtul săptămânii viitoare.

Tot la aceasta şedinţă a Comitetului Executiv Naţional este de aşteptat să se discute şi despre numirile unor noi miniştri, la portofoliile Justiţiei şi Mediului de Afaceri.

Citește și Mai multe de acelasi autor

Cmentariile sunt închise